Cum de a vindeca începutul varicelor

Începutul varicelor. Varicele la picioare: ce sunt, de ce apar și cum le tratăm

Conținutul

  Tratamentul varicelor vulvare si vaginale Cum se manifesta varicele?

  începutul varicelor

  La inceputul începutul varicelor - in cele mai multe cazuri — se constata aparitia varicelor fara sa fie suparatoare poate numai din punct de vedere estetic sa deranjeze la inceputdar faptul ca nu sunt suparatoare NU inseamna ca bolnavul este la adapost de aparitia complicatiilor ,deoarece complicatiile pot apare si in faza de inceput a bolii varicoase.

  In imaginea 1 începutul varicelor poate observa o pacienta de 21 de ani cu varice care nu sunt mari ci doar abia sesizabile si care prezinta intr-o zi la nivelul gambei pe partea interna pe partea dinspre gamba cealaltao zona rosiatica indicata cu sageti sub forma unei dungiunui cordon dur si dureros mai ales la mers si foarte dureros la atingere.

  începutul varicelor

  Dupa doua zile imaginea 2 simte ca toata gamba dreapta este dureroasaumflata, intarita si nu poate calca pe picior decit schiopatind serios si avind durere de intensitate mare.

  Ce s-a intimplat?

  începutul varicelor

  In imaginea 1, unde este culoarea rosiatica s-a format un tromb cheag pe vena safena interna imaginea 3 unul din cele doua începutul varicelor venoase superficiale care dau cel mai frecvent varicecheagul se intinde din apropierea gleznei pana in apropierea genunchiului producindu-se ceea ce se numeste tromboflebita superficiala. In cazul pacientei noastre in varsta de 21 de anidupa doua zile de la aparitia tromboflebitei superficiale ce se observa in imaginea 1cheagul a ajuns din vena safena interna in imaginea 3 indicata cu cifra 2 printr-o vena perforanta in imaginea 3 indicata cu cifra 8 in doua vene profunde începutul varicelor gambei venele profunde sunt indicate in imaginea 3 cu cifra 7 producand tromboflebita profunda sau tromboza venoasa profunda.

  începutul varicelor

  Tromboflebita profunda tromboza venoasa profunda - cheagul este in venele de sub fascia musculara care inveleste un grup de muschi, venele profunde fiind printre muschi este mult mai grava decat o tromboza venoasa musculara cheag in una sau mai multe vene din începutul varicelor muschilor si de cele mai multe începutul varicelor tromboflebita profunda are consecinte nefavorabile tot restul vietii.

  La multi bolnavi nu apar complicatii in faza de inceput a bolii varicoaseaparind treptat senzatia de greutatede tensiune in gamba sau dureri pe traiectul venelor varicoase urmate de parestezii amorteliprurit mancarime la gamba sau pe traiectul venelor varicoase si apoi apar complicatiile varicelor incepand cu complicatii mai usoare si cu trecerea timpului aparind complicatii din ce in ce mai grave sau in alte cazuri pot sa apara de la inceput complicatiile grave.

  Enumeram începutul varicelor aproximativ in ordinea gravitatii : edemul umflarea gambelorinduratia, hiperpigmentatia, eczema de staza, ulcerul varicos, tromboflebita superficialatromboza venoasa musculara, tromboflebita profunda sau tromboza venoasa profundaembolia pulmonara.

  începutul varicelor

  Vincze Gheorghe.