O scurta istorie a alcoolului, de la sumerieni la Alcoolicii Anonimi americani

Alcool antic. Con Marker Acuarela 2 Capete Tombow Pro Alcool Antique Bronze Abtp

Conținutul

  Descoperire neaşteptată: Alcoolul a salvat omenirea Evoluţia capacităţii de a metaboliza alcoolul e posibil să îi fi salvat pe strămoşii preistorici ai omenirii de la extincţie.

  tratamentul venelor varicoase în lyubertsy cum sa tragei muchii piciorului în varicoza

  Un strămoş comun al oamenilor şi al celorlalte primate a evoluat în direcţia metabolizării mai eficiente a alcoolului cu ajutorul unei proteine. Aceste primate au avut ca urmaşi nu numai oamenii, dar şi gorilele, cimpanzeii şi maimuţele bonobo, toate aceste specii fiind capabile să metabolizeze etanolul, substanţa chimică din alcool antic.

  suc de ceapa cu miere din varicoza oet balsamic cu varicoza

  Strămoşul comun al oamenilor şi cimpanzeilor a trăit în alcool antic cu între şase şi opt milioane de ani în urmă. Primatele şi maimuţele au un strămoş comun de acum 25 de milioane de ani.

  varicoza tratare homeopatica boli de piele de picioare i varicoza

  Într-o nouă carte, profesorii Dr. Kim Hockings şi Dr. Robin Dunbar argumentează că această capacitate de metabolizare i-a ajutat pe strămoşii oamenilor să supravieţuiască în faţa altor specii rivale de maimuţe sau primate pentru că le-a permis să consume fructe mai coapte şi fermentate pe care acele populaţii rivale nu alcool antic puteau consuma pentru că pentru ele erau otrăvitoare pentru ele din cauza alcoolului. Speciile de maimuţă încă nu pot să tolereze etanolul din fructele foarte coapte, iar autorii spun că această sursă de calorii e posibil să fi salvat primatele de la extincţie.

  ce uleiuri sunt utile pentru varicoza ce canale pot fi gravide

  Este greu să găsim un răspuns la acest comportament, dar el reflectă şi istoria noastră, a omenirii, cu alcoolul.